bannerso

Inschrijven in een school secundair onderwijs in Menen

Opendeurdagen konden en kunnen omwille van COVID-19 niet plaatsvinden.  Fysisch inschrijven in het secundair onderwijs in Menen is niet mogelijk, daarom hebben de scholen secundair onderwijs in Menen een digitaal systeem opgezet.


U vindt meer informatie op de website van de scholen. Een inschrijving is pas definitief als het schoolreglement en het pedagogisch project werden ondertekend (bijvoorbeeld met een elektronische handtekening, scan of foto van de ondertekening).

Hoe schrijf ik mijn kind in?

 • De ouders mogen digitaal inschrijven. Dit kan:
  • met de registratielink in te vullen die opgenomen werd op de website van de school;
  • door een mail te sturen met de vraag om in te schrijven;
  • door te bellen naar de school;
  • door een brief te sturen naar de school.
 • Is je kind reeds ingeschreven, dan blijft de inschrijving geldig. 
 • Na de registratie neemt de school contact met je op.
 • Om te kunnen inschrijven voor het buitengewoon onderwijs heb je een verslag nodig van het CLB.

Bij uitzondering kunnen ouders die niet digitaal kunnen inschrijven, op afspraak fysiek inschrijven in de school (maximum drie personen tegelijk).  Dit kan alleen wanneer geen andere leerlingen aanwezig zijn en met respect voor de veiligheids-en hygiĆ«nevoorschriften. 

Is er nog plaats? De school stuurt je een bevestiging dat je kind is ingeschreven en contacteert je om de inschrijving te vervolledigen.

Is er geen plaats? De school stuurt je binnen de vier kalenderdagen een 'mededeling niet gerealiseerde inschrijving'. Je zoon/dochter ontvangt een plaats op de wachtlijst. De wachtlijst geldt tot 7 oktober 2020. Als er plaatsen vrijkomen, neemt de school contact met jou op.

De tijdstempel van de registratie bepaalt de volgorde van inschrijving.

Hopelijk krijgen we de coronacrisis snel onder controle en kunnen de leerlingen snel (her)instappen.

Hou het veilig en zorg goed voor mekaar!

Wenst u meer informatie?

Contacteer Jo De Potter van het lokaal overlegplatform (LOP) op nummer 0490 / 58 99 61 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.