bannerso

 

Inschrijven in een school secundair onderwijs in Menen voor het schooljaar 2017-2018.

 

Trekt jouw dochter of zoon binnenkort naar het secundair onderwijs in Menen? Hou dan alvast rekening met de volgende inschrijvingsregels. Deze werden vastgelegd in het Lokaal Overleg Platform (LOP) en worden gevolgd door alle scholen secundair onderwijs in Menen.

Voor het eerste leerjaar van de eerste graad (gewoon secundair onderwijs) geldt het volgende:

  • Voor broers en zussen, kinderen van personeel lopen de inschrijvingen van maandag 13 maart tot en met vrijdag 24 maart 2017. Bovendien kunnen tijdens deze periode ook inschrijven:
    • Leerlingen uit gezinnen die het vorige schooljaar of het schooljaar daarvoor recht hadden op een schooltoelage; (bewijs meebrengen a.u.b.)
    • Leerlingen van wie de moeder geen diploma secundair onderwijs heeft en geen getuigschrift van het zesde jaar secundair onderwijs (verklaring op eer gevraagd)
    • Andere leerlingen die niet voldoen aan vorige twee criteria.
  • Gedurende de paasvakantie (maandag 3 april tot en met maandag 1 april 2017) vinden geen inschrijvingen plaats.
  • De vrije inschrijvingen (alle andere leerlingen) starten vanaf dinsdag 18 april 2017

De inschrijvingsregels, hierboven vermeld, gelden ook voor alle leerjaren van het buitengewoon secundair onderwijs.

Voor de overige leerjaren van het gewoon secundair onderwijs, het deeltijds beroepssecundair onderwijs en de leertijd starten de inschrijvingen op dinsdag 18 april 2017.

Het kan gebeuren, dat van een bepaalde richting in een bepaalde school de capaciteit werd bereikt. Wanneer de school jou niet kan inschrijven, vraag dan het document ‘Mededeling van Niet-Gerealiseerde Inschrijving’.

Wenst u een volledig overzicht van de onderwijsinstellingen secundair onderwijs te Menen? Dan kunt u de Onderwijskiezer raadplegen.

Nog vragen over inschrijvingsrecht? Contacteer LOP-deskundige Jo De Potter via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0490 / 58 99 61