bannerso

Inschrijvingen in de scholen secundair onderwijs LOP Kortrijk - Menen

 

Wijziging afspraken inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020.

Voorlopig mogen ouders niet meer in de scholen zelf inschrijven. We wachten tot de Nationale Veiligheidsraad toestemming geeft om dit wél te doen.

Om uw kind in te schrijven in een school secundair onderwijs in Menen neemt u best contact op met de school zelf. De scholen in Menen vindt u op Onderwijskiezer.

Wanneer de capaciteit van de richting van uw keuze bereikt is, krijgt u van de school een document ‘Mededeling niet gerealiseerde inschrijving’. Op dit document staat wat u kunt doen, in overleg met het CLB.

Wijziging afspraken inschrijvingen voor schooljaar 2020-2021.

Voorlopig mogen ouders niet meer in de scholen zelf inschrijven. We wachten tot de Nationale Veiligheidsraad nieuwe periodes opgeeft om dit wél te doen.

We zullen u via website op de hoogte houden.

1A, 1B en BuSO

De voorrangsperiodes broers en zussen, kinderen van personeel en indicator/niet-indicatorleerlingen werd gestopt op vrijdag 13 maart 2020. Er waren toen al leerlingen ingeschreven.

Volgens Agodi blijven deze leerlingen ingeschreven.

Normaal gezien kan momenteel niet worden ingeschreven in de scholen zelf. Om ter plaatse in te schrijven in de school, moeten we wachten tot we toestemming krijgen van de Nationale Veiligheidsraad.

De scholen kiezen er voor om in te schrijven op afstand (‘digitaal’ in te schrijven). Inschrijven op afstand kan door

- inschrijven op mail;

- inschrijven met een formulier;

- inschrijven via telefoon;

- inschrijven met een brief

U kunt meer informatie vinden op de website van de school zelf.

De inschrijvingen op afstand kunnen starten op maandag 20 april 2020, ook wanneer de scholen niet terug open gaan omwille van de coronadreiging.

Leerjaren 2 tot en met 7

Zoals voorgeschreven door de Nationale Veiligheidsraad kan voor de hogere leerjaren 2 tot en met 7 tot en met 17 mei 2020 niet worden ingeschreven.

Als op 18 mei 2020 de lessen nog steeds geschorst zijn, of als er een samenscholingsverbod geldt, kan de school beslissen om de inschrijvingen te laten verlopen zonder dat de fysieke aanwezigheid van ouders of leerlingen op school vereist wordt.